Evde Mobilya Boyama
Evde mobilya boyama işlemleri ile eskimiş olan mobilyalara yeni bir hayat vermek mümkün olur. Mobilyaların cilaları ve döşemelerinin değiştirilmesi ile eşyaların görünümlerinde fark yaratılabilir. Bu şekilde mobilyaların neredeyse tamamen değişmesi mümkün olur. Bu şekilde eşyalar farklı bir havaya bürünecektir. Bu sayede başka kimsede olmayan, tamamen kişisel bir ürün olarak kullanılabilir. Bu işlemler boyacılar tarafından gerçekleştirilebilir. Firma olarak mobilyalarınızın boyama işlemlerini gerçekleştiririz. Evde mobilya boyama işlemleri konusunda dikkatli davranmak gerekir.
Evde bulunan mobilyalar iki farklı teknik ile boyanabilir. Bunlardan ilki önce mobilyaların zımparalanması ardından astar, boya ve cila işlemlerinin yapılması ile gerçekleştirilir. Diğer yöntemde ise daha yeni bir teknoloji olan boya ve cila işlemleridir. Bu iki yöntem de mobilyaların mükemmel ve sorunsuz bir şekilde boyanmasına olanak sağlar.
Evde mobilya boyama işlemlerinde boya yapılacak zeminin korunması için plastik bir brandaya ihtiyaç vardır. İnce bir zımpara kağıdı, geniş bant, astar boya ve fırçası, makas, cila ve buna uygun fırça, boya ve uygun fırça ürünleri gerekir. Mobilya boyama uygulamalarında direkt olarak boyama işlemlerine geçilmemelidir. Belirli tekniklerin uygulanmaması durumunda bazı sonuçlar ortaya çıkar;
•Mobilya boyama işlemlerinden sonra boyanın mobilya yüzeyinden soyulması durumları söz konusu olabilir.
•Mobilya yüzeylerinde pürüzlerin meydana gelmesi durumları yaşanabilir.
•Boya işlemleri cilalı yüzeylerde tutmayabilir.
•Bazen boyalarda çatlama durumları olabilir.
Evde Mobilya Boyama Hazırlık İşlemleri
Evde mobilya boyama için ilk önce zemine ve diğer mobilyalara zarar vermemek için plastik branda ya da geniş bir örtü serilmelidir. Aksi durumlarda bulaşma ya da sıçrama olması halinde bunların çıkarılması ile uğraşmak zaman alır. Mobilya boyama işlemlerine geçilmeden önce mobilyaların zımparalanması gerekir. Bunun yanında boyama işleminden önce mobilyaların demonte edilmesi işlerin çok daha kolay bir şekilde yapılmasına olanak tanır.
Mobilyalar öncelikle zımparalanacaksa 220 numara ince zımpara ile bu işlem yapılmalıdır. Zımparaya gerek duyulmayan özel bir boya kullanılmayacaksa cilalı ya da parlak olan mobilyalar boyanmadan önce yüzeylerinin zımparalanması önemli bir konudur. Akdi durumlarda boyanın yüzeye tutunmaması gibi istenmeyen sorunlar yaşanabilir. Bunun yanında zımpara işlemi gerçekleştirilmediğinde boyanın kuruma süreleri de çok daha uzun olacaktır. Boyanın daha iyi bir şekilde uygulanabilmesi adına zımpara işlemi tamamlandıktan sonra yüzey tamamen temizlenmeli ve kalıntı bırakılmamasına özen gösterilmelidir.
Boya renklerinin katalogda göründüğü gibi olması için zımparadan sonra mobilya üzerine star işlemleri yapılmalıdır. Bunun yanında astar uygulamak mobilyaların ömrünün uzamasına yardımcı olur. Mobilya yüzeylerinin yapışkanlığı artırıldığı için boya çok daha iyi bir şekilde tutunabilir. Böylece herhangi bir darbe durumunda mobilyada soyulma ve çatlama durumları söz konusu olmaz. Astar çekme işleminden sonra mobilya yüzeyine yeniden zımpara uygulandığı zaman yüzey pürüzsüz bir görünüm kazanacaktır. Bu sayede boyama işlemleri de oldukça kolay bir şekilde gerçekleştirilir.
Evde Kusursuz Mobilya Boyama
Evde mobilya boyama konusunda su bazlı boya kullanımı daha rahat bir yöntemdir. Akrilik boyalar mobilya boyama işlemleri için tercih edilebilir. Akrilik boyaların mobilya yüzeyine rulo ile uygulanması
mümkündür. Geniş olan yüzeylerde rulo sayesinde işlemler daha kolay bir şekilde gerçekleştirilebilir. Detaylar içinse fırça kullanımları tercih edilebilir.
Evde mobilya boyama işleminde son aşama cilalamadır. Boyanan mobilyaların tamamen kurumasının ardından bir fırça ile sıvı vernik uygulaması yapılabilir. Bunun dışında sprey cila kullanımı ile mobilya yüzeylerinin kolay bir şekilde cilalanmasını sağlayabilirsiniz. Evde mobilya boyama ile ilgili olarak firmamızdan detaylı bilgi alabilirsiniz.