Kalorifer Peteği Boyama

Kalorifer Peteği Boyama nasıl yapılır? Her boya ile petek/radyatör boyanır mı? Radyatör boyarken dekoratif çalışma yapmam mümkün mü? gibi sorularınıza yanıt arıyorsanız yazımızı okuyunuz. Son zamanlarda eski tip radyatörlü peteklerin boyanarak dekoratif amaçlı kullanıldığını muhakkak görmüş ve siz de ev ve iş yerleriniz için böyle bir dekorasyon çalışması amaçlamışsınızdır. Profesyonel boyacı ustası ekipleri bu konuda bilgilidir ancak kendiniz yapmayı tercih ediyorsanız bu yazımızı okuyunuz. Eğer daha önce böyle bir tecrübeniz olmadıysa lütfen profesyonel boya badana ekibine danışınız.

petek boyası renkleri kalorifer peteği hangi boya ile boyanır kalorifer peteği nasıl boyanır, petek boyası kalorifer peteği boyama petek boyama radyetör boyama radyetör boyası havlupan boyama panel radyatör boyası

 

Kalorifer Peteği Nasıl Boyanır ?

Radyatör boyası, kalorifer boyası, petek boyası veya havlupan boyası olarak ifade edilen boya sentetik yağlı ve sprey boya olarak sıcağa dayanıklı özel bir boya çeşididir. Diğer boya çeşitleri bu amaçla kullanılmaz. Kalorifer peteği boyama için özel panel radyatör boyası, almanız gerekir. Çünkü kalorifer petekleri aşırı ısınma soğuma ve genleşme gibi fiziksel değişimler yaşadığı için diğer boyalar bu durumlarda renk değişmesi ve kısa sürede çatlama ve dökülmelere maruz kalır. Petek boyası kurumsal inşaat marketlerin hepsinde bulunmaktadır. Petek boyama hassasiyet istemektedir. kurallara uygun yapılmaz ise daha sonra soyulma işlemi başlar ve petekleriniz bir daha eski pürüzsüz yüzeyine geri denenmeyebilir. Size tavsiyemiz havlupan boyama , kalorifer peteği boyama işlemleri için profesyonel boya ekibinden destek alınız.

petekler hangi boya ile boyanır. kalorifer petekleri boyanır mı. petek boyanır mı. petekler boyanırmı en iyi petek boyası

Böyle bir yanlış yaparsanız hem eğiniz hem masrafınız boşa gitmiş olur. Sprey halde satılan radyatör boyası kolay uygulanabildiği için daha çok tercih edilmektedir. Ancak sprey boya doğru kullanılmadığında püskürtme esnasında boşa gidebildiği için çok az alan boyanmakta ve daha fazla maliyete sebep olabilmektedir. Bu durumda da sıvı haldeki sentetik yağlı boya türü tercih edilir. Burada özellikle dikkat etmeniz gereken konu sıradan boya ile değil radyatör boyası ile boyamanız gerektiğidir. Kalorifer peteği boyama işlemi basit gözükse de yanlış olması durumunda çok kötü görüneceği gibi yanlış boya ise kısa sürede dökülecek ve çok çirkin duracaktır. Paslanan petekleri boyama işlemi için daha çok petek boyama spreyi öneriyoruz. bu sayede  hem her yere dengeli boya dağıtmış olursunuz hem de iç kısımlara uzlaşmanız daha mümkündür.

Radyatör Boya ile Petekler Nasıl Boyanır?

Radyatör boyarken yapmanız gerekenler aşamalı olarak şöyledir:

1- Petekleri kapatınız, sıcak veya soğuk olmadıklarına dikkat ediniz.

2- Sprey boya için muhakkak maske kullanınız. Mümkünse peteği söküp açık alanda boyayınız, eğer mümkün değilse boyanın parke, duvar ve fayanslara değmemesi için gazete, karton muşamba veya koruyucu bant kullanınız. Boya alanının hava sirkülasyonunu sağlayınız.

3- Boyama işlemine geçmeden önce döküntü varsa zımpara ile pürüzsüz bir zemin elde ediniz. Eğer radyatörde kir ve yağlı tabaka varsa yağçöz ve bulaşık teli aracılığıyla temizleyin. Bu aşmalar bittiğine kuru bir bez ile iyice kurutun. Kuruduğundan emin değilseniz fön makinesi ile kurutmaya çalışın.

4- ince katmanlar halinde boyanın süzülüp dökülmesini sağlayarak boyama işlemini uygulayın. İstediğiniz görünme ulaşana kadar 2-4 kat boyayınız.

5- Petekleri iki gün boyunca kullanmayın, aşırı sıcak ve soğuğa karşı dikkatli olun.

6- Sıvı haldeki radyatör boyası için kaliteli marka fırça ve parmak rulo kullanınız. Kalitesiz fırça e rulolar tüy ve kıl bırakarak petek üzerinde kötü bir görünüm yapacağı gibi kötü tarama izleri de oluşturabilmektedir.

petek boyası fiyatları, havlupan boyanır mı, kalorifer petek renkleri

Panel radyatör boyası yıpranmış veya evinizin dekorasyonu ile uyumlu olmadığı durumlarda kullanılan ısıya dayanıklı özel bir boyadır. Dekoratif amaçlar için kullanacaksanız evdeki mobilya, duvar boyası, parke veya fayans ile uyumuna göre renk, renkler veya özel desen çalışmaları yapmanız mümkün. Ancak bunun için boya badana dekorasyon ve fayans ustası olarak profesyonel hizmet veren kişilere başvurmalısınız.  Kalorifer peteği boyama oldukça dekoratif ve şık görünüm kazandırmaktadır.

kalorifer petegi boyama 1

Tag: petek boyası,  petek boyama, radyatör boyama, paslanan petekleri boyama, kalorifer boyası, özel kalorifer petek boyası, petek boyası renkleri,  kalorifer peteği hangi boya ile boyanır? panel radyatör boyası, petekler hangi boya ile boyanır ? kalorifer peteği boyanır mı ? radyatör petek boyası, kalorifer petekleri hangi boya ile boyanır? kalorifer peteği boyama, evde havlupan boyama . Kalorifer peteği boyama için bizi arayınız.

Diğer bir konumuz olan içeriğimizi okuyabilirsiniz esenyurt boyacı ustası

petek boyası petek boyama havlupan boyama paslanan petekleri boyama özel kalorifer petek boyası

Kalorifer Peteği Boyama İçin Dikkat Ediniz

  1. Radyetör boyası ile boyanır yani özel kalorifer petek boyası ile…
  2. Isı kapatılır pencere havalandırılır soğuyana kadar beklenir.
  3. Altına muşamba serilir. petekler iyicene temizlenir.
  4. Fırça, rulo yada püskürtme ile boyama yapılır
  5. Bir kere kuruduktan sonra ikinci kez uygulanır.
  6. Aralara girdiğinizden emin olmak için iyicene kontrol ediniz.
  7. Tam kuruyana kadar ısı uygulanmaz. en az bir gün bekleyiniz.

Yorum yapın

ARA