Boya Badana İşleri Nasıl Yapılır ? Detaylı Anlatım

Boya Badana İşleri Nasıl Yapılır?

Boya badana işleri nasıl yapılır konusunda firmamıza güvenebilirsiniz. Yaşam alanlarının yenilenmesi için en iyi işlem boya badana uygulamasıdır. Bu sayede ev temizlenir, yenilenir ve daha iyi bir ruha kavuşur. Onun yanında yaşam alanlarında uzun soluklu bir değişim yaşanmış olur.

Boya badana uygulamaları için öncelikle evin boş olması işlerin çok daha kolay bir şekilde gerçekleşmesini sağlar. Fakat eğer eşyalar varsa planlamanın da buna uygun bir şekilde gerçekleştirilmesi gerekir. Bunun için öncelikle eşyalar bir araya toplanmalı ve üstlerinin bir branda ile örtülmesi gerekir. Eşyalar bir araya toplandıktan sonra diğer boş zeminlerin de bir muşamba yardımı ile korunması önemlidir. Bu şekilde zeminlere boya damlaması, sıçraması ya da bulaşma yolu ile zeminlerin kirlenmesinin önüne geçilir. Tavanla duvarın birleştiği yerlere, kapı pervazlarına, pencere kafa kenarlarına, sabit dolap ve buna benzer yüzeylere, cam ve kapı kenarlarına maskeleme bandı çekerek koruma altına alınması önemlidir. Bu sayede boyama esnasında yalnızca çerçevelenmiş alana uygulama işlemleri yapılır. Duvar boyama işlemlerinin bitmesinin ardından 2-3 saat sonrasında koruma amaçlı çekilmiş olan bantların sökülmesi mümkündür. Bu sayede boyama işlemleri oldukça titiz bir şekilde gerçekleştirilmiş olur.

Duvar Boya Badana İşleri Nasıl Yapılır?

Boya badana işleri nasıl yapılır konusu bu işlemi yaptırmak isteyen kişiler tarafından merak edilir. Uygulamalarında öncelikle astar atmak önemlidir. Astar uygulaması boya ile duvar arasında tampon görevi görmesi ile dikkat çeker. Astar su ve nem geçirimini azaltma özelliğine sahiptir. Böylece duvarlar çok daha sağlıklı olacaktır. Boya seçimlerinde boya yapılacak alanın metrekaresinin göz önünde bulundurulması gerekir.

Tavan, kapı, pencere ve duvar boyama işlemleri için farklı tipte fırça ve ruloların kullanılması gerekir. Son kat boya işleminden istenen verimin alınabilmesi için rulo seçimi oldukça önemli bir konudur. Yüzeye ve boyanın cinsine göre rulo seçimleri yapmaya özen gösterilmelidir. Firmamız boya badana işlemleri konusunda her zaman titizlikle çalışır. Macun ve saten alçı tarzında olan düz yüzeylerde boya cinsini bakmadan satar rulo tercih edilir. Bunun yanında sıvalı ve tekstürlü yüzeylerde plastik boya rulosu kullanımı mümkündür. Boyama işleminde yüzeylere uygun olan fırça ve rulo malzemelerinin seçimine dikkat edilmelidir. Boya yapılacak alan küçük ise daha küçük yapıda olan boya ve fırça gibi ürünler tercih edilmelidir. Boya yapılacak alan genişledikçe buna paralel olarak daha büyük fırça ve rulo seçimine özen gösterilmelidir. Boyanması istenmeyen alanlarda, tavan ve duvar birleşim yerlerinde ince uçlu bir fırçalar ile boyama işlemleri gerçekleştirilmelidir. Esenyurt boyacı ustası ,  Kenar kısımları boyamak için ince uçlu fırça ve kestirme fırçası kullanımı son derece önemlidir. Bu fırçalar kullanılmazsa hatalı bir boyama işlemi yapılmış olur.

Boya Badana İşlemi Uygulaması

Boya badana işleri nasıl yapılır konusunda firma olarak her zaman titiz bir şekilde çalışmalarımızı sürdürürüz. Boya badana uygulamalarında dikkat edilmesi gereken en önemli detay fırça ve rulo kullanımlarıdır. Boyama işlemlerinin sorunsuz ve rahat bir şekilde gerçekleşmesi için boya eleği kullanımına da dikkat edilmelidir. Rulo ve fırça boya kovasına daldırıldıktan sonra boya eleği üzerinde gezdirilerek istenen miktarda boyaların alınması mümkün olur. Bu şekilde çevreye damlatmadan daha dikiz ve kaliteli boyama işlemlerini gerçekleştiririz.

Boyabat’a da işlemlerinde fırçanın hep aynı yönde sürülmesi dalgalı bir görünüm oluşmasının önüne geçer. Kenar bantlarının çekilmesinin ardından yukarıdan aşağıya doğru olacak şekilde duvar boyaması sağlanır. Firma olarak Boya badana konusunda her zaman çalışmalarımızı kaliteli ve planlı bir şekilde sürdürürüz. Boya badana ile alakalı daha detaylı bilgi almak için bizimle iletişime geçebilirsiniz.

Yorum yapın

ARA