Boya Badana Kursu Detaylar

Boya Badana Kursu

Boya badana kursu sayesinde yapıların iç ve dış cephelerinin sac, demir, ahşap gibi yüzeylere yağlı ya da plastik boya vernik bunun dışında dış ve iç cephe kaplama malzemeleri ile kapatan diğer alçı ürünlerini kullanarak alçı, sıva ve onarım işleri gerçekleştirilebilir.

Boya yapılması istenen alanlara alçı çekme, temel bakım ve onarım gibi boyama öncesinde gerekli hazırlıkları yapan, boyayı zemine düzgün bir şekilde uygulayan kişilere boyacı denir. Boya uygulandığı yüzeyleri daha güzel bir hale getiren ve yine uygulandığı yüzeylerde koruyucu bir tabaka oluşturan kimyasal malzemelerdir. Boya uygulama yerine cinsine ve kullanım şekline göre değişiklik gösterir.

Boya Badana Kursu Çalışmaları

Boya badana kursu çalışmalarında boyama işlemleri yüzeyin durumuna göre belli bir sisteme uygun bir şekilde yapılır. Şekilde boyama işlemlerinde mükemmel bir sonuca ulaşmak mümkün olur. İlk defa boyanacak bir yüzeyde boyama işlemlerinde bazı kademelerin izlenmesi gerekir. Bunlar;

  • Öncelikle boya yapılacak olan yüzeyin hazırlanması ve temizlik işlemlerinin gerçekleştirilmesi gerekir.
  • Sonrasında birinci kat astar atılır
  • Macun ve ardından ikinci kat astar atma çalışmaları gerçekleştirilir.
  • Son olarak ise son kat boyama işlemi yapılır.

Uygulama yapılırken her yere her boyanın uygulanması mümkün olmaz. Duvar için hazırlanmış olan plastik bir boya ile sandalye ve kapı gibi alanların boyanması mümkün değildir. Bunun yanında mobilyalarda kullanılacak boyalar ile de duvar boyama işlemleri gerçekleştirilmez. Boya formülleri kullanılacakları yere göre farklılık gösterir. Boyalar doğru ve uygun bir şekilde kullandıklarında en iyi sonucu verecektir. Bunun dışında yıllarca rahatlıkla kullanılabilir. Doğru boya yanında doğru ekipman kullanımı da oldukça önemlidir. Boyama işlemleri sırasında amaca uygun olarak fırça ve rulo seçimleri yapılmalıdır. Bunun dışında tercih edilen boyanın neyi ölçüde kaliteli olduğu da elde edilecek sonuç üzerinde doğrudan etkilidir. Kaliteli boya kullanımı ve İyi bir usta ile boyama işlemlerinden en iyi sonucu almak mümkün olur.

Boya badana kursu sayesinde eski boyalı duvarların yeniden nasıl boyanacağını öğrenmek mümkündür. Boyalı bir duvarın yeniden boyanması işleminde bazı konulara dikkat etmek gerekir. Bu işlemlerde öncelikle kabarmış eski boyaların kazınma işlemi yapılır. Duvarda toz, küf, is ve yağ varsa öncelikle bunların temizlenmesi gerekir. Dış cephelerde ise yüzeylerin temizlenmesi için basınçlı su ile yıkamak önemlidir. Duvarlarda çatlak, oyuk ve delik gibi sıkıntılar varsa bunların gerekli tamir harçları ya da macunlar ile düzeltilmesi gerekir. Boyama öncesinde seçilen boya tipine ve yüzeyin durumuna göre astar uygulaması yapılabilir. Uygulamalardan sonra ise boyama işlemine geçilir. Esenyurt boyacı ustası , Boyanacak yüzey eski sentetik veya su bazlı bir boya ise öncelikle yüzeyin hafif bir şekilde zımpara yapılması gerekir. Yüzeyde bulunan tozlar alınır ve üzerine yapışmayı ve örtücülük performansını artırmak adına geçiş astarı uygulanır. Bu işlemin ardından boya uygulamasına geçilir.

Boya Seçimi Nasıl Yapılır?

İç ve dış mekanlarda zemin hazırlıklarının gerçekleştirilmesinden sonra yüzeylerin kişisel özellikleri uygun olarak farklı renklerde boyanması işlemi gerçekleştirilir. Boya tüm malzemelere uygulanabildiği için tasarım, sanat, endüstriyel kaplamalar gibi çeşitli alanlarda da rahat bir şekilde kullanımı mümkündür. Tercih edilecek olan boyanın uygulandığı yüzeylerin tamamen kapatması önemlidir. 2 katta yüzeyi kapatması ve yüzeyi göstermemesi önemli bir konudur. Bunun yanında çizilme, sürtünme ve silinme gibi etkenlere karşı dayanıklı olması da gerekir. Boyanın fırça ile rahat bir şekilde uygulanması sonuç olarak iyi bir yüzey görünümü elde edilmesi açısından önemlidir. Boya badana kursu ile ilgili olarak firmamızla iletişime geçerek detaylı bilgi edinebilirsiniz.

Yorum yapın

ARA